Just another WordPress.com site

Jobbikra hivatkozva, rengeteg szó esik a híres-hírhedt Párizsi békeszerződésről, amely oly sok demokratikus kötelezettséget „kényszerít” hazánkra. Többek között politikai kötelezettségeket. Magyarország által aláírt szerződés a mindenkori magyar kormányra, a hatalmat gyakorló szervezetekre ró feladatokat. Ebből következik, hogy az a politikai tömörülés, amely kétharmados többséggel kapott felhatalmazást a kormányzásra, ennek hatálya alá tartozik. Megvizsgálva azokat a szerződéses pontokat, melyeket a ma regnáló kormány és a mögötte álló politikai szervezet megsért, arra akövetkeztetésre kell jutnunk, hogy be kell tiltani a Fideszt, és az országgyűlésnek feloszlatnia önmagát. 

1947. évi XVIII. törvény

a Párisban 1947. évi február hó 10. napján kelt békeszerződés becikkelyezése tárgyában

II. RÉSZ

Politikai rendelkezések

I. Cím

2. Cikk

„1. Magyarország minden szükséges intézkedést megtesz aziránt, hogy a magyar fennhatóság alá tartozó minden személynek biztosítsa faji, nemi, nyelvi vagy vallási különbség nélkül az emberi jogok és az alapvető szabadságok élvezetét, ideértve a véleménynyilvánítás, a sajtó és közzététel, a vallásgyakorlat, a politikai véleménynyilvánítás és a nyilvános gyülekezés szabadságát.”:

Az egyházak működését szabályozó, egyéni fideszes képviselői indítványként benyújtott, majd többször módosított törvényjavaslatot megszavazta a kétharmados gépezet. E szerint, csak az alaptörvénybe beemelt egyházakat ismeri el az állam. Minden más vallási közösség, kizárólag egyesületként működhet tovább. Jogaik, kötelezettségeik azonosak a bélyeggyűjtő, és a díszmadártenyésztő egyesületek jogaival, kötelezettségeivel. Későbbiekben, az országgyűlés döntése alapján bővülhet, vagy csökkenhet az államilag elismert egyházak köre. Ebből következően, a mindenkori politikai hatalom markában tartja az egyházakat, annak vezetőit, és tagjait. Vallásgyakorlás szabadságának jogát a piszkos politikai alkuk diszkrét bája lengi körül. Mi ez, ha nem a szabad vallásgyakorlat súlyos korlátozása? Álságos indok az un. „bizniszegyházak” kiszűrése, ugyanis korábban, jól körülhatárolt és pontosan megfogalmazott törvényi eszközök tették lehetővé az ilyen egyházak kiszűrését.

„2. Magyarország továbbá kötelezi magát arra, hogy a Magyarországban életben lévő jogszabályok sem tartalmukban, sem alkalmazásuk során a magyar állampolgárságú személyek között azoknak faja, neme, nyelve vagy vallása alapján nem fognak különbséget tenni, sem semmiféle megkülönböztetést maguk után vonni, akár az érdekelteknek személye, javai, üzleti tevékenysége, foglalkozásbeli vagy pénzügyi érdekei, személyállapota, politikai vagy polgári jogai tekintetében, akár pedig bármely egyéb tekintetben.”:

Egyéni képviselői indítványként benyújtott, szintén az új alaptörvénybe emelt választási törvény kimondja, hogy minden választásra jogosult, magyar állampolgárnak regisztrálnia kell magát, ha és amennyiben élni kíván választójogával. Ez önmagában is súlyosan sérti jogaik gyakorlásában az állampolgárokat. Jobb híján, a regisztráció szükségességét nyilvántartási okokkal indokolták, miközben az önkormányzatok jól működő lakcímnyilvántartással rendelkeznek, melynek segítségével az elmúlt időszak szabad választásait, minden fennakadás és adminisztrációs zűrzavar nélkül lebonyolították. Fidesz tovább súlyosbította a törvénytelenségek sorát, a magyar állampolgárok közötti megkülönböztetéssel, mivel regisztrációs kötelezettségeiknek nem egyformán, és módon tehetnek eleget. Alkotmányban rögzítve nehezítik a határon belül élő állampolgárok regisztrálási lehetőségeit, amely diszkrimináció.

4. Cikk

„Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai avagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát, fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan e fajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.”:

Itt elérkeztünk, ahhoz a ponthoz, ahol már józan, demokratikusan európai ésszel nincs mit tovább ragozni. Sorolhatnánk a végtelenségig azokat az őrült, fékeveszett, törvénykezésnek titulált diktatórikus lépéseket, amelyek hosszútávra megásták Magyarországon a demokrácia sírját. A teljesség igénye nélkül szemezgessünk, egy korlátlan politikai hatalommal rendelkező pártvezér által csapdába ejtett magyar állampolgár jogfosztottságából.

–          Nincs „szabad” országgyűlés. Egy ember kénye-kedvének van kiszolgáltatva az alkotmányosságot és demokráciát megcsúfoló törvénykezés, majd ezek sorozatos átírása – akár naponta – a pillanatnyi politikai érdekeknek megfelelően. Fidesz elnöke bevezette a „rendeleti kormányzást”. A habsburgok uralkodása sem volt jobb, de elegánsabb.

–          Magyar Köztársaság elnöki hivatala ma a Fidesz kihelyezett, egyszemélyes szekciója. Az elnöki hivatal súlytalan, méltóságán aluli. Magyarország köztársasági elnöke Orbán Viktor gúzsba kötött pártkatonája, ezáltal képtelen ellátni a törvény által ráruházott feladatokat. Viszont az új alkotmányba, előre megfontolt szándékkal beemelt jogosítványokkal politikai fegyver a Fidesz kezében. Például: a kétharmaddal elfogadható költségvetés híján feloszlathatja az országgyűlést. Gondoljunk bele, mi történik, ha Orbán Viktor ellenzékben van és nincs a kormányon levőknek kétharmados hatalma. Javaslom, ne gondoljunk bele.

–          „Fékek és ellensúlyok”. A demokratikus intézmények egy részét megszüntette, másik része – forrás megvonás miatt – működésképtelenné vált. A maradék élére, több kormányzati cikluson túl hivatalban maradó, leválthatatlan, elkötelezett, vagy zsarolható pártkatonát ültetett.

–          Alkotmánybíróság, mintha nem is lenne. Lásd, mint fentebb (fékek és ellensúlyok).

–          Legfelsőbb ügyészséget volt párttag vezeti, ki rajong a vezérért. Többször bizonyította elvtelen elkötelezettségét. Megbízhatóan, és tanult szakmájának hitelességét feláldozva szolgál. Az általa irányított szervezet gátlástalanul átgázol mindenkin, dönt romba életeket, kiszolgáltatva kiszemelt áldozatait a legalantasabb indulatoknak. Kielégíti az általa felkorbácsolt „népharagot” és Orbán Viktor személyes bosszúvágyát.

–          Médiatanács tagjai, csak és kizárólag Fidesz által delegáltak. Korlátlan hatalom és fenyegetettség a média felett, amely öncenzúrába menekül. Tisztelet a kivételnek, de már nem sokáig.

Sorolhatnánk a végtelenségig. Beleszédülünk. A fent felsoroltak közül egynek a megléte is elég Orbán Viktor pártjának betiltásához, és új parlamenti választások kiírásához. Ellopták az országot. Megölték a demokráciát. Akinek, most még nem hiányzik, később fájni fog, még később, már fájni sem.

Hozzászólások: "A Fidesz törvénytelenül működő párt. Fel kell oszlatni." (13)

  1. Balogh József szerint:

    A fenti írás minden sorával egyet értek.Ehhez nincs mit hozzátenni!

  2. Csatlakozom az előttem kommentelőhöz!
    … és ezt …
    … szendamondja!

  3. bumburi szerint:

    Kedves Rasputyin!
    Tökéletes az összefoglalód. Miért nem küldöd el az Eu parlamentjének? Miért nem kezdeményezel aláírásgyűjtést az egyetértőkkel karöltve?Hátha nem pusztába kiáltott szó lenne?

  4. Kedves Raszputyin, ez egy személyes üzenet, csak nem találtam más felületet, úgyhogy majd moderáld nyugodtan. Gondolom most mint első hozzászólásom itt, nem jelenik meg egyből.
    Vasárnap nagyon örültem amikor meghallottam a nickneved. Meg akartam köszönni, egy reagálásodat valamelyik kezdeti hozzászólásomra az AN-en, ami nagyon bátorító volt. Csak hamar elmentél, és elmaradt. De most köszi, és üdv: ???
    Ui.: Ja, és igaz az írásod.

  5. Pár apróság, ami a szövegben módosításra szorul:

    “A habsburgok uralkodása sem volt jobb, de elegánsabban.” helyett:

    A Habsburgok uralkodása sem volt jobb, de elegánsabb.

    A demokratikus intézmények egy részét megszüntette, másik része – forrás megvonás miatt – működésképtelenné vált. (gondolatjel a helyére téve)

    “Megbízhatóan, és tanult szakmájának hitelességét feláldozva szolgál.” helyett:

    A Fidesznek megbízhatóan, de tanult szakmájának hitelességét feláldozva szolgál.

  6. Peter Barta szerint:

    Így jár az aki a Horthy-rendszert restaurálja: szembe találkozik az annak véres bukását követő békeszerződésben vállalt azon kötelezettségével, hogy meg se próbálja ezt tenni! Úgy tűnik, a magyar politikai “elit” azt gondolja, hogy most nincsenek itt a győztes fegyverek, hogy kikényszeríthessék a szerződés betartását. Mivel ők ellenkező kényszer hiányában csakis a hőn szeretett feudális-klerikális-fasizmusukban szeretnének élni, kilencmillió elnyomotton taposva, akik nem tesznek ez ellen semmit, csak bénultan várják, hogy valaki csak csinál majd valamit. A magyar ügy valóban próbája az Uniónak és a magyarságnak.

  7. Kékmacs szerint:

    Végtelenül szomorú vagyok…
    Ha mégis gyűjtenél aláírást, ezt bizony aláírnám.
    Úgy hiszem ezzel mindent elmondtam…

  8. "tisztelthölgyeimésuraim" szerint:

    Éppen hallgatom a Klubrádió déli híradóját. Csak úgy objektíve ismételgeti Orbanini demagóg ünnepi beszédét az alatt az 5, azaz öt perc alatt, amíg az úgynevezett hírműsor tart. És ez egy ellenzéki médium… (?)

    • BL-nek van igaza. A Klubrádió magán cég, azt tesz amit akar, arról tudósít amiről akar. Nem közszolgálati. Én nem hallgatom. Köszönöm a bejegyzést.

  9. Csakmost fedeztem föl, de jobb késõn, mint soha. Én is aláírnám, ha petícióként lehetséges volna (vagy lemaradtam?).

  10. Ha lehet akkor rajta, csak tessék, csak tessék, csak oszoljon…

Hozzászólás