Just another WordPress.com site

MAGYARORSZÁG HADAT ÜZEN

Történt egyszer nemrég, egy forró nyári estén, a világot megrengető gazdasági válság idején.

Az Európai Unió soros elnökének brüsszeli irodájában sorsdöntő beszélgetésre került sor, Barroso, Merkel, és Holland között. A nyilvánosság és az optimizmus teljes kizárásával válságtanácskozásra gyűltek össze.

A titkárok folyamatosan szállították az információkat, köztük az MTI közleményeit.

Tudták, az ügy nem tűr halasztást.

– Elnök úr, sajnos kénytelenek vagyunk e késői órában zavarni, de az események indokolttá teszik.

– Barátaim, mi az a fontos dolog, amiért beszélni kívánnak velem?

– Elnök úr, Magyarország kiugrási kísérleten töri a fejét.

– Magyarország? Hiszen uniós ország és Viktor a barátunk.

– Az IMF képviselőit már kiűzte az országból.

– Vajon mi történhetett? Az elmúlt napokban nem beszéltem a miniszterelnök úrral. Megdöntötték a hatalmát?

– Információink szerint Orbán úr helyzete – Európában irigylésre méltó módon – rendkívül stabil.

– Nem értem az aggodalmukat.

– 2012 január elsejétől Magyarország megszűnt demokrácia lenni. Törölték az alkotmányból.

– Nem jelent semmit, Viktor a jobboldali család tagja, demokrata és megbízható barátunk.

– Igen, nem rég még a barátunk volt.

– Már nem az?

– Nem tudjuk. Politikai pályafutása elején a Kommunista Ifjúsági Szövetség egyik alapszervezeti titkára volt. Vállvetve harcolt Gyurcsány Ferenccel a szebb jövőért. Rendszerváltáskor alapítója és vezetője lett egy liberális pártnak, majd ezt a pártot átvezette az európai Néppárt nagy családjába. Ma este nem tudjuk mi a helyzet. Várjuk a híreket.

– Nekem ez bonyolult. Egyáltalán, miért támadnak a magyar barátaink?

– 2010-es fülkeforradalmat követően függetlenségi harcot hirdettek. Nem szeretnének európai gyarmat lenni és utálják, ha Brüsszelből, Berlinből, netán Párizsból parancsolgatnak nekik.

– Kedves Angela és Francois, megértem aggodalmukat. Most jut eszembe, a magyar parlament egyik ellenzéki frakciója – Krisztina Morvai európai képviselő útján – ezt a levelet küldte. Döbbenten olvastam. Kitiltottak Magyarország területéről. Ez a kis csomag a levéllel együtt érkezett. Az Európai Unió zászlója.

– Nem használják?

– Ezt nem, csak hamu. Elégették.

– Kicsit zavaros ez így késő este elnök úr, de valahol mi németek és franciák megértjük magyar barátainkat. Az elmúlt évszázadokban mindig harcban álltak. Szabadságszerető nép.  Viszont, amit nem értünk, milyen szempontok alapján hoz döntéseket és vezeti országát a magyar kormányt?

– Ortodox, és unortodox.

– Ha lehet, kicsit bővebben is kifejtené elnök úr, mielőtt leülünk velük tárgyalni?

– Ortodox módon kérték felvételüket az unóba és ennek megfelelően, ortodox módon eleget tettek a csatlakozási feltételeknek, amit ortodox módon népszavazással erősítették meg. Ezt követően, ortodox módon hiányt hiányra halmoztak. Szóval minden rendben ment, míg nem, jött egy unortodox gazdaságpolitikai fordulat, aminek a lényege, hogy nem kérnek belőlünk. Az IMF-től pedig pénzt. Abban az esetben viszont igen, ha nem jön be, mármint az unortodox politika. Óh, majd elfelejtettem, ezt a dobozt is nekünk küldték.

– Úristen, mi ez az undorító borzalom?

– A Szent Jobb II. Miniszterelnök úr jobb keze.

– Miért vágta le?

– Nem akart megválni a gazdasági miniszterétől, aki az unortodox gazdaságpolitikát bevezette. A magyar ilyen karakán nemzet, vezetője pedig szavatartó ember. Itt tartunk. Követelik a pénzt. Az IMF az utasításomra vár.

 

Eközben mi magyarok a Kárpát-medence, féltőn ölelő karjaiban, békésen nyugovóra térünk. Tettük ma is, mit tennünk kellett. Holnap újra kezdjük.

Reklámok

Hozzászólások: "MAGYARORSZÁG HADAT ÜZEN" (10)

 1. Balogh józsef szerint:

  Jó,sőt nagyon jó írás,gratulálok.

 2. Borkerty Szaniszló Jakab szerint:

  Ez valami iszonyú. Áradó, bömbölő hatred speech szemernyi humor nélkül… 😦 Irtsd ki nyugodtan.

  • Kedves Borkerty Szaniszló Jakab, az alábbi meghatározást ajánlom szíves figyelmedbe.”hatred speech”:
   “A gyűlöletbeszéd jogi fogalom, amelyet több európai állam büntetőtörvénykönyve ismer és büntet. A pontos meghatározás országról országra változik, de a gyűlöletbeszéd általában olyan közösség előtti szóbeli vagy írásos megnyilvánulás, amelynek során valaki egy adott társadalmi csoportot igyekszik lebecsmérelni, megfélemlíteni, illetve kiközösítő vagy erőszakos fellépésre szólít fel ellenük. ….faji, etnikai, vallási vagy szexualitás szerinti csoportra értendő-e ez a bűncselekményfajta, …. azonban a tiltás nem vonatkozik az eszmecserére, a kritikára, és a különböző csoportok ellen érzett ellenszenv kifejezésére, illetve az ilyen csoportok kigúnyolására és sértegetésére.”
   Péli Péter | 2010. február 11. Nyelv és tudomány

  • tisztelthölgyeimésuraim szerint:

   Igenis, humoros és szellemes írásnak tartom a fönti cikket.
   Sose felejtem el, amikor – pechükre – éppen a fid SS kurzus működött (I. Orbanisztán) és bejött szeptember 11. tragédiája ezek sem köpni, sem nyelni nem tudtak, mert valójában tetszett nekik ez a galád merénylet, de hát mégiscsak néhány napja tagjai vagyunk a NATO-nak, most nem nyilatkozhatunk úgy ahogy gondoljuk, akkor megbízzuk Csurkát. Ő meg is tette, de alaposan.
   Így aztán három napra volt szükségük, hogy elítéljék csak úgy általában a terrorizmust, lehetőleg semmire sem elkötelezve magukat. És ez a gárda van ma is uralmon Magyarországon, a Miniszterelnöktől a külügyminiszerig bezárva…

 3. D. George Kyld Naw szerint:

  🙂 ~仇恨的讲话~ (:

 4. joska szerint:

  a JOBBIK CSAK IRANRA HALLGAT MERT ONNAN JÖN A LÉ A LEVES A PÉNZ

 5. joska szerint:

  ” kûlönbözö csoportok ellen érzet ellenszev kifejezésére és sértegetésére” vagyis ki lehet fejezni az ellenszenvet és lehet sértegetni, na most azt kell tudni hogy ki hogy fejezi ki ellenszenvét,bicskâval,pisztolyal,vagy csak lehordani minden szarnak rothadt cigânynak,vagy bûdös bibsinek.az uccân a villamosban,a moziban stb. ez egy megengedett eszmecsere.

 6. tisztelthölgyeimésuraim szerint:

  Mi a baj kételkedők ?
  .
  Hát nem tetszenek emlékezni, hogy a mai diktátor, Orbanini már a kezdetetek kezdetén nyilvánosan kijelentette, hogy idézem; ” Az Unión kívül is van élet “. Akkor kellett volna vagy őt, vagy Magyarországot kívülre zárni – talán ma már előbbre tartanánk.Mert ennek a juntának semmi sem drága….
  .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: